Vakantie

Vorige week “vakantie”. Nu geen pandemie, maar een pup die ons aan huis houdt. Door een vol programma niet eerder aan het bloggen toegekomen.

Evaline was op pottenbakkers-/natuurkamp. De maandag was Annemieke met Marjolaine naar haar zus. Naast zorg voor Ollie dus wat tijd om te klussen.

Zoals gebruikelijk ben ik veel tijd kwijt aan het vinden van o.a. benodigd gereedschap. Deze keer moest ik zelfs de lange kabel van de kabelhaspel uit het hoog gegroeide gras trekken om de haspel te vinden. De “natuur” weet zijn weg wel te vinden.

De hitte was duidelijk aanwezig en het gaat nog wat jaren duren voordat onze tuin de nodige schaduw geeft.

De dinsdag ben ik met Marjolaine naar het wetenschapsmuseum Nemo in Amsterdam geweest. Met de trein, een flink stuk goedkoper en efficiënter dan met de auto. Lekker met de fiets naar Weert en geen gedoe met parkeren in Amsterdam. Met haar interesse zit het wel goed, haar aandachtsspanne in zo’n omgeving wat minder.

Ook bij Nemo konden onderwerpen rond duurzaamheid niet ontbreken. We namen deel aan een interactieve opiniepeiling rond klimaatverandering. Met vragen of iedereen maximaal een keer per jaar een vliegvakantie zou moeten maken waren de vragen nog aan de milde kant. Een meerderheid van de vier deelnemers leek er dan ook mee eens te zijn dat we ons dienen aan te passen om klimaatverandering tegen te gaan. Aan de buitenkant was een bord waar je pinnetjes kon prikken bij stellingen. Ik koos voor “Een boete als je je bord niet leeg eet.” maar toen Marjolaine vroeg of ik dan rode bieten zou opeten koos ik toch maar voor “Geen vlees”.

De rest van de week nog vooral gewerkt aan het voorbereiden van de tuin voor de aanleg van de natuurzwemvijver eind september terwijl Annemieke veel bezig was met de kamer van Evaline. Marjolaine heeft wat geholpen met o.a. versnipperen, uitladen van opgehaalde klinkers voor een stapelmuur en meer. Brandnetels, verschillende grassen en meer gekortwiekt. Ik voel me een barbaar. Maar ach, zodra de vijver er is zou de biodiversiteit in onze tuin flink moeten toenemen.