Circulaire projecten met de kids

Deze vakantie hebben we de kinderen de mogelijkheid gegeven zelf aan de slag te gaan met een gekozen duurzaam project welke met elkaar in relatie staan. Evaline is aan de slag gegaan met het lezen over composthopen waarbij we een temperatuursensor aan het bouwen zijn voor het bijhouden van de temperatuur in de composthopen. Er zijn nog wat technische probleempjes zoals wifi, maar het eerste resultaat, een hoge temperatuur (tegen de 65 graden) in een van de vakken, is al een mooi resultaat..

Het doel is om te kijken of we condities kunnen creëren voor het composteren van échte biodegradable plastics die we o.a. gebruiken voor het maken van 3D-prints. Dit in tegenstelling tot de speciale industriële inrichtingen vereist bij b.v. PLA.

Daarmee komen we ook bij het project van Marjolaine. Haar willen we leren zelf 3D ontwerpen te maken voor o.a. een modulaire radio opgebouwd uit gebruikte, herbruikbare en materialen.

Zodra de projecten wat verder zijn zullen we er meer van laten zien.