De SDG’s als roadmap

Het aantal projecten waar we mee bezig zijn is zo groot dat het onmogelijk is hier constant updates over te plaatsen op onze website. Naast onze projecten hebben we ook zat andere dingen, zoals er op uit gaan met de kinderen en dan mag ik natuurlijk ook niet mijn werk vergeten waarin ik ook een belangrijke maatschappelijke bijdrage lever. Tijd voor meer overzicht, tijd voor een roadmap en meer projecten een eigen plekje op de website te geven. Daarbij hebben we gekozen om de SDG’s (Duurzame Werelddoelen) als basis te nemen. De komende tijd willen we er minimaal één per week uitwerken en onder de aandacht brengen. Het is voor ons tevens een manier om te laten zien dat we als burgers, zelfs met een overheid die continu discussies moet voeren over de afweging van belangen tussen verschillende groepen, zelf ook actie kunnen nemen om werelddoelen te behalen die bijdragen aan een duurzame toekomst voor onze kinderen en anderen in de wereld.

Als verrassing beginnen we niet met doel 15, maar doel 16: Vrede, justitie en sterke publieke diensten. Waarom? Dat is te lezen op de pagina die we hebben gewijd aan SDG16. Verder zullen we ook meer gaan vertellen over waar wij onze inspiratie vandaan halen, want we gaan Samen Voor de Sustainable Development Goals.

Voor wie ook interesse heeft in zo’n vlag, deze komt, net als de vlaggenstok, van Dokkumer Vlaggen Centrale en is gemaakt van gerecyclede petflessen. Helaas had de koerier een paar dagen vertraging waardoor de vlag nét niet op tijd was voor de opnames afgelopen vrijdag, maar er zullen nog meer dan genoeg gelegenheden komen om de vlag te hijsen, om te beginnen september tijdens de SDG Action Week. Ik ga ervan uit dat de landelijke vlaggenactie van vorig jaar wordt herhaald.