Jaaroverzicht 2023

Beter laat dan nooit, bij deze alsnog een jaaroverzicht.

2023 zowel anders begonnen als afgesloten dan gehoopt. Desondanks hebben we de nodige grote en kleinere stappen weten te nemen.

We zijn het jaar begonnen met het aanplanten van de eerste vier fruitbomen.

De grote projecten bestonden uit het saneren van drie asbestdaken, de aanleg van een natuurvijver en de bouw van energieopslag met zonnepanelen. Van het laatse project hebben we nog niets gepost, maar dat gaat gezien de nu al geboekte successen zeker nog komen.

Verder hebben we onze eerste oogst bij de herenboeren mogen ophalen, een workshop fijnstofmeters bouwen gegeven binnen het Natuurlijk Platform en als onderdeel van onze energieprojecten aansluiting gezocht bij een groep binnen Zuidenwind. Het collectief bezig zijn krijgt daarmee sterk vorm.

En daar houdt het niet bij op, we hebben adoptieplanten van de BijZZZaak mogen ontvangen, zijn ons aan het oriënteren op biobased (bouw)materialen en meer. En natuurlijk mogen we onze gezinsuitbreiding niet vergeten.

Nu ik mij weer hersteld heb van ziekte hopen we de plannen voor 2024 verder uit te werken. Hierbij kijken we o.a. naar het inrichten van een werkplaats, isoleren van de schuur, kappen van de houtopstand en aanplanten van nog meer bomen. Zo hebben we wel al drie appelbomen bij geplant.