Onze eerste oogst bij de Herenboeren

Sinds zaterdag is ons lidmaatschap bij de Herenboeren Land van Weert officieel ingegaan en hebben we onze eerste deel van de oogst kunnen ophalen. Bloemkool, prei, verschillende sla, zelf geplukte kruiden en meer.

Hoewel we ook thuis groenten en fruit gaan telen zal dit nooit genoeg zijn. Als je voor een groter deel invloed wilt hebben op waar je eten vandaan komt en hoe het verbouwd wordt, dan kom je al snel terecht bij coöperaties. Ze dragen bij aan oplossingen voor veel maatschappelijke uitdagingen.

Het betekent overigens niet dat we niet meer naar o.a. supermarkten gaan. Wel is het een flinke stap in het veranderen van onze leefwijze. Net als onze andere projecten moeten we leren te doen met wat het moment ons biedt. Het vraagt wat creativiteit, maar je krijgt er veel voor terug.