Terug van vakantie

De meivakantie zijn we er even tussenuit geweest. Even afstand van het toetsenbord. Een weekje Enter. Deze keer geen pretparken, dierentuinen en grote steden. Ja, wel de nodige winkeltjes, maar geen volle tassen met aankopen. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt ons ook op wat activiteiten te richten die aansluiten op onze projecten thuis. Waar komen bepaalde groenten en plantjes vandaan? Zo hebben we de megakassen van Emsflower in Emsbüren bezocht. Maar liefst 64 hectare waar veel high tech wordt toegepast, maar ook wordt geëxperimenteerd met duurzame methoden van telen. Iets kleiner, maar niet minder indrukwekkend, was de voorbeeldtuin van Eco-Care Gorris die voor ons een ontwerp voor een natuurzwemvijver heeft gemaakt. Het bezoeken van deze tuin heeft ons een mooie indruk gegeven van wat wij kunnen verwachten zodra onze plannen door de gemeente zijn goedgekeurd. Het is ontzettend mooi te zien wat hij weet te realiseren en hoe het aansluit op de projecten waar wij al mee bezig zijn. Dat motiveert enorm.

Eenmaal thuis zijn we dan ook weer aan de slag gegaan. Eindelijk een composthoop, opgebouwd uit roosters van azobe hout afkomstig uit stallen. Verder weer met de kettingzaag aan de slag geweest om stammen en takken van dennenbomen op maat te zagen voor projecten in de tuin en de moestuin wordt ook weer gevuld.