Meer dan een popidool

Dit weekend zijn we met de kinderen naar een concert van Lindsey Stirling geweest. Het bijwonen van dit concert was voor ons een speciale ervaring, niet enkel omdat dit de eerste keer is dat we zoiets gedaan hebben, maar ook vanwege de persoon achter de muziek. Net als Evaline en mij heeft zij voor de nodige uitdagingen gestaan tijdens haar jeugd. Ze is hier heel open over en dat maakt haar tot meer dan een popidool

Waar ze ooit de opmerking kreeg dat ze nooit een theaterzaal vol zou krijgen, heeft ze het tegendeel bewezen. Ook mij werd veel voor onmogelijk gehouden. Ik heb nooit bewezen dat ik het onmogelijke mogelijk kon maken, maar wel dat mijn verbeeldingsvermogen verder reikt dan die van zij die de mogelijkheden niet zagen. Dat motiveert mij nu ook mede om mij in te zetten voor een duurzame toekomst voor mijn kinderen en een scholing voor mijn kinderen die aansluit op hun dromen. Maar net als grote artiesten moet je erover waken niet over je grenzen heen te gaan.

Natuurlijk hebben we ons bezoekje aan Keulen ook benut om te “shoppen”, wat resale kledingwinkels te bezoeken en een bezoekje te brengen aan het Chocolade Museum. Omdat we op zo’n moment, buiten de winkels gericht op hergebruik, iets minder aandacht besteden aan duurzaamheid, is het des te mooier te zien dat het op zo’n moment toch steeds zichtbaarder terugkomt. In het museum werd veel aandacht besteed aan de SDG’s en Fairtrade, voor Evaline een biologische jas gekocht, in de speelgoedwinkel zijn we een wetenschaps kit voor meisjes tegengekomen voor het maken van biocosmetica en op de terugweg bij McDonalds gebruik gemaakt van statiegeldbekers. Ik moet wel bekennen een McRib te hebben genomen, want de McPlant burger was op onze tussenstop niet beschikbaar.