Drukke weken

Na de asbestsanering hebben we weer verschillende andere projecten opgepakt. Een deel moest echt gebeuren omdat het anders te laat zou zijn voor dit seizoen. Een klimrek voor groenten, het omploegen van een stukje voor aardappelen en de toekomstige kippenren krijgt dit jaar bloemetjes.

Een deel van het puin van de gesloopte schoorsteen van de schuur hebben we bewaard voor stapelmuurtjes, de rest weggebracht naar de milieustraat. Tja, wat we daar bij het puin zagen vinden we echt zonde. Een hoop stenen, zelfs nog natuurstenen, die niet zouden misstaan in onze tuin. Meenemen mag helaas niet, dus maar hopen dat men in de toekomst op een andere manier tegen dit soort materialen gaat aankijken. Wij hopen echt met onze tuin mensen hiertoe te gaan inspireren.

Verder zijn we onder andere bezig geweest met de buitenkeuken, ook een circulair project. Daar moeten we vanwege de zware constructie met stammen van ieder zo’n 100kg aardig wat tijd voor reserveren zodat we iedere keer als tussenresultaat een stevige constructie hebben. Gelukkig was er ook nog tijd voor het inrichten van een tijdelijke buitenwerkplek in de “garage”. Geopende garagepoorten dienen als zonwering.

Ook zijn we weer belangrijke stappen verder met de omgevingsvergunning voor de voedselbos met natuurvijver. Met een beetje geluk kunnen we dit najaar beginnen waardoor we dit jaar kunnen zeggen een mooi aantal grote stappen te hebben gemaakt.

Uiteraard hebben we ook weer materialen zoals dakpannen en tegels verzameld en hebben we naast de projecten ook genoeg andere activiteiten met het gezin zoals een open dag van de Bernerboefjes. Die had een speciale afloop, maar meer daarover later.

Zondag 4 juni waren we, op weg naar o.a. Gouda Maakt Toekomst, geweest kijken bij een opendag van een ander Velt lid nabij Eindhoven. Ook hier wel herkenbare uitdagingen. Toen we bij Gouda Maakt Toekomst aankwamen werd ik al snel aangesproken door oud medeleden van Samen Duurzaam Gouda. Er waren o.a. interessante talks, zoals door het  Antonius College over het Eco-Schools initiatief. Ook de andere sprekers hadden interessante verhalen over voedselbossen en veganistische kaas, waarbij interessante discussies volgden over landgebruik en de toekomst van boeren.