Dak erop

Nadat de daken eraf gingen is direct een dag erna weer een nieuw dak op de voormalige werkplaats geplaatst. Wij hebben daarbij gekozen voor sandwichpanelen. Dakpannen of zelfs stro zou misschien een duurzamere keuze zijn geweest, maar waren voor ons niet haalbaar. Sandwichpanelen zijn zeker niet de minst duurzame. Ze gaan lang mee, zijn recyclebaar en door de eenvoudige montage waren er geen aanpassingen aan de dakconstructie nodig. 

Verder hebben we gekozen voor een iets dikkere metaallaag waarop direct zonnepanelen gemonteerd kunnen worden wat ook aan materiaal scheelt. De schoorsteen heeft eraan moeten geloven. Die had met onze plannen toch geen functie meer. Met al zijn we blij met het tussenresultaat. Nu nog wachten op het materiaal voor de afwerking. Van binnenuit ziet het er al een stuk frisser uit. We kijken er dan ook naar uit de wanden en vloer ook aan te pakken en zo een heel strakke ruimte te creëren.